Kinder(streken) aan tafel? Kies een ‘Kindermenu met streken’

Op restaurant gaan met kinderen?

Dat hoeft niet stresserend te zijn of zeker niet ‘saai’ voor je oogappels.
Dat Kasterlee begint met de ‘k‘ van kindvriendelijk, daar zijn wij al even achter! Een speciaal kindermenu, daar begint het mee! Wie serveert er eens iets anders dan kip(nuggets) met appelmoes of curryworst met friet?

Visit Kasterlee en Toerisme Provincie Antwerpen nomineerden voor Kasterlee 3 finalisten / restaurants tijdens het project ‘Kindermenu met streken’. Ze daagden de horeca-uitbaters uit om naar buiten te komen met lokaal streeklekkers. Bedoeling is om zo de horecabeleving voor kinderen te verrijken en hen plezier te laten beleven aan een restaurantbezoekje! De kindermenu’s zijn lekker vers klaargemaakt met lokale hoeve- en streekproducten.

De 3 finalisten? Koningsbos, Potiron en De Watermolen werden door de jury uitgekozen. Ook wij zijn gaan proeven van kleurrijke heerlijke creaties, gemaakt op kindermaat!
Dat smaakt naar meer!

Wij gingen proeven in brasserie de Brustele. (De Watermolen, Houtum 61, Kasterlee)
Toprestaurant De Watermolen serveerde ons het “Kindermenu met streken*”.

In volle verwachting vertrekken we heel benieuwd op restaurant! Noor lust zowat alles, terwijl Luka niet echt blij wordt van een rijkelijk gevulde tafel. Hij is met andere woorden, een moeilijke eter aan tafel. Of zo laat hij toch blijken. We zullen zien wat dat geeft als de gerechtjes net dat tikkeltje meer hebben, op kindermaat!

Na een vriendelijke ontvangst krijgen we een tafel aan het raam. Mooi daar aan de Watermolen langs de Nete. Voorstel als aperitief voor kinderen is een mojito (natuurlijk alcoholvrij). Om de tijd tussen het apertief en het hoofdgerecht te doen voorbij vliegen, heeft Brustele een hele muur vol ‘animatie’. Kookboeken allerlei van grote chefs tot…, stripboeken én spelletjesboeken. Voor ieder wat wils.

Als hoofdgerecht serveren ze een ‘crazy chicken burger’. Waaw! Dat ziet er smakelijk uit! Fingerfood helemaal af! Het sausje voor erbij zit precies in een tube tandpasta met daarop: ‘poison / danger’. Kei cool! De groentjes smikkelen ze zo snel naar binnen. De overheerlijke (chips)patatjes zijn superlekker! Een origineel & kwalitatief gerecht met streekproducten bereidt.

Het kindermenu sluit af met een onvergetelijk nagerecht. We maken plaats op de tafel, want met 3 garçons bedienen ze de “in your face icecream”. Een pannenkoek die naar je lacht! Waar beginnen we eerst? Het ijs? De versiering? Warme chocolade, geroosterde nootjes, chocoladeschilfers en marsepeinen truffels. 1 ding is zeker! Het slaat in als een bom!

 

Als afsluiter worden Noor en Luka nog verwend met een echte snoep uit de pot! Wij komen terug hoor!

tip… Op restaurant met de feestdagen en wil je de kinderen ook happy mee aan tafel? Bestel een kindermenu met streken!

Vanaf 2017 kan je via Visit Kasterlee een ‘weekend met kinderstreken’ reserveren. Dit bestaat uit kindgerichte uitstappen, een overnachting en een kindermenu met lokaal streeklekkers. Als dat geen aanrader is! Wij zijn alvast enthousiast!

*Dit project wordt gesubsidieerd door de Provincie Antwerpen, dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid en ondersteund door APB Toerisme Provincie Antwerpen en Visit Kasterlee.

Mijn kinderen kunnen hun schoenen niet vinden, maar wel het kleinste stukje ui in hun eten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s