een f(zw)ijn “Be-LEEF-pad”

Geen school vandaag, ideaal herfstweer, … tijd voor een onvergetelijke daguitstap!

Vlak over de landgrens achter Postel ligt Bergeijk…gelegen in de Brabantse Kempen. (NL) Deze staat wat mij betreft synoniem voor op en top gezelligheid!

Het menu voor een leuke daguitstap: (met of zonder kinderen)

We serveren een stukje beweging op een bedje van BE – leef – RGEIJK, gekruid met wat herfstbladeren. Als dessert proeven we van de Bourgondische Brabantse gezelligheid. Met aangepaste wijnen van zwijnen 😀

Het beleefpad in het gebied Witrijt is niet meer lang veilig. Wij zijn op komst.
Op een leuke manier maak je er kennis met de cultuurhistorie en de natuur van Bergeijk. Voor €5 huren we een rugzakje vol materialen bij D’n Herberg / SBP Outdoor. Als natuurspeurneuzen gaan we op beleef-pad. Klimmend over de Maaszanden, springend van stam tot stam, balancerend op een tractorband en roetsjend als Tarzan van boom tot boom. Een aanrader voor jong en oud!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Je kan ook de grenswandelroute: Beleef smokkelen wandelen. Deze route is 4 km. Alle info is verkrijgbaar bij de VVV van Bergeijk.

We hebben er dorst en honger van gekregen!

 

Herberg “In het wilde zwijn” kunnen we niet voorbijrijden, zonder te stoppen.

Genieten rond het haardvuur of buiten op het terras. Voor ieder wat wils. Het interieur is volledig in thema ingericht… Hier is gezelligheid troef! Ouderwets genieten en gastvrijheid staan hier op 1.

Opgelet voor het wilde zwijn! Als je teveel zwijnebier of zwijnenzijck (eigen kruidenbitter) op hebt, kan je zwijnengedrag gaan vertonen. Beweegt het zwijn nu echt achter den toog??? Ga maar eens kijken zou ik zeggen!

 

Als je naar het toilet moet, waan je je in de Efteling!! Met op de achtergrond een bandje dat afspeelt, waarop je de geluiden hoort van t washok uit den ouwen tijd!

Momenteel krijg je er gezellig pindanootjes geserveerd, waarvan je de omhulsels rijkelijk op de vloer mag strooien… Sfeer verzekerd..

Houdoe!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s