Feesten met beesten

Van verjaardagskroon tot slinger, van uitnodiging tot prikkers voor op de hapjes of voor op de taart. Klinkt goed he?

Herfstdagen….

Somber of nét ook niet?! Na een leuke wandeling door het bos, versieren we de woonkamer met een fleurige slinger van Studiokisa.
image

Lekker op de zetel uitrusten onder een dekentje en slurpen van een kop warme chocolademelk. De kleurtjes van de slinger zijn zo mooi dat het sombere weer het huis helemaal kleur geeft!!

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Is het Mega Mindy? Nee dat is het niet!
Het is een “vleermuis” die je aan de hemel ziet!

In elke jongen schuilt wel een ‘Batman’. Momenteel zijn onze vleermuizen (naast de egel waar ik in een vorig blogbericht over geschreven heb) in winterslaap. ZZZZzzzz klinkt prettig! Lang slapen 🙂

Tijdens de zomermaanden halen we ons hartje altijd op tijdens een leuke geleide vleermuizenwandeling. Kinderen doen niets liever dan ’s avonds als het donker wordt het bos intrekken en met een batdetector op zoek gaan naar deze bijzondere zoogdieren.
Tijdens zo’n wandeling kom je alles te weten! Wat eet een vleermuis? Hoe groot is de kleinste vleermuis ongeveer? Geraken vleermuizen verward in je haren?
Iedere zomer vindt “de Europese nacht van de vleermuis” plaats. Echt een aanrader om dan zo een activiteit te volgen, als volwassene, maar ook met kinderen! Het weekend van 25 en 26 augustus 2017 is het weer zover! Daar herinner ik jullie nog aan 🙂
Dan horen jullie meteen wat een batdetector is en waarom je die nodig hebt… En ik garandeer je! Dan zie je ze vliegen 🙂

image

De ‘vleermuis’ is cool!
Ideaal dus al thema voor een feestje. Het hoeft daarvoor echt geen halloween te zijn! Als je beu gekeken bent op Star Wars, Cars of Frozen… pak je zeker uit met dit thema!

Versier je hapjes met de vleermuis prikkers, zet de jarige een feestkroon op in thema. Bij Studiokisa kan je alles bestellen in thema, op maat en naar jouw verwachtingen.

Zo heb je nog tijd en handen over om de rest van het feestje voor te bereiden. Ideaal!

Ik geef nog enkele tips voor een geslaagd vleermuisfeest!

spelletjes rond vleermuizen

 • kleurplaat:
  download
 • vleermuiskoekjes bakken
  Koop een vleermuisvormpje aan. Online  bij een taartwinkel vind je dit direct.
  Ingrediënten:
  200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 150 gram boter
  Vermeng de bloem met de suiker, kaneel en het zout. Snijd hierin de boter met twee messen tot erwtgrootte en kneed er met koele hand een soepel deeg van, dat niet aan je kom plakt. Zet het deeg ongeveer een half uur afgedekt weg op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 160 graden. Steek met je vormpje de vleermuisjes uit het deeg. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar.
 • Woordzoeker
  image
 • Spelletjes:
  Een van de kinderen is de vleermuis. De andere kindjes zijn motten. Doel van de vleermuis is de motten te vangen met behulp van echolocatie. Dat doet de vleermuis door een geluid te maken. Als de geblinddoekte vleermuis roept reageren de insecten door eenmaal een geluid te maken, bv. mot.
  De vleermuis probeer de motten te vangen door af te gaan op deze echo’s. Als een mot gepakt is, gaat die aan de kant zitten. Baken je spelveld af.

Studiokisa maakt je feest compleet! Met persoonlijk handgemaakte knutselwerkjes tovert Anne een lach op ieder kindje hun snoetje!
Alle knutselwerkjes op deze blogpagina zijn gemaakt door Studiokisa en bij hen aan te kopen. Veel feestplezier!

image

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s