Hoog en “droog”!

20160504_provant_zilvertenten_preview-74

Regen en nog eens regen… Toch begint de zon hier spontaan terug te schijnen als we terug denken aan het voorjaar en onze nacht in een zilvertent.

Dankzij Terra Nova, een initiatief van provincie Antwerpen en het Zilvermeer beleefden we een unieke ervaring. Terra Nova brengt iedere zomer een origineel en avontuurlijk programma waarbij je provincie Antwerpen op een toffe manier kan ontdekken. We kijken alvast uit naar de zomer van 2017!

Ons verslagje van onze overnachting in mei.

 

 

“Zelfs een vrouw kan zo den boom in” – Dorien

20160504_ProvAnt_Zilvertenten-67Als oud-scoutsfanaat en natuurliefhebber houd ik van een unieke avontuurlijke outdoorervaring. Kamperen doe ik vooral graag om 1 met de natuur te zijn. In de boomtent ben je niet enkel 1 met de natuur, maar ook afhankelijk van de natuur. 3 grote bomen laten de tent zweven in de lucht. Geen modderige of harde ondergrond en geen last meer van harige kruipende spinnetjes. Het comfort van een hangmat is gecombineerd met de beschutting van een gewone tent. In de boomtent slaap je letterlijk hoog en droog. Bovendien is het niet echt moeilijk of tijdrovend om de tent op te hangen. Zelfs een vrouw kan zo den boom in … Creatief bedacht van de firma Tentsile. Zelfs boven een riviertje overnachten is zo mogelijk. De sky is hier echt wel de enige limit. Deze pure kampeerervaring is gegarandeerd een extra troef voor domein Zilvermeer.

“Waanzinnig cool!” – Luka, 9 jaar

Woensdagmiddag, 12 uur. De schoolbel gaat. De zon schijnt, het is lang weekend en 4 dagen geen school! Mama staat aan de schoolpoort met een volgeladen auto. “Zonnebrillen op? We gaan kamperen!” Zus en ik hebben er veel zin in. Al zijn we ook een klein beetje zenuwachtig. Thuis vertelde mama ons dat onze tent geen gewone tent zou zijn. In de lucht? Wablieft?! Kan dat wel?

Aangekomen aan het Zilvermeer rijden we tot achter aan de camping waar er toffe klimbomen staan. Kijk, tussen de bomen hangen al 2 groene tenten. Mooi grasgroen, mijn lievelingskleur! Waaw! De tenten zijn hoog boven de grond opgespannen tussen 3 bomen. Voor mij is het niet de eerste keer dat ik in een tent slaap. Op kamp bij de scouts slapen we met alle welpen in een grote tent.

Samen met To en Nelle, de kleinkindjes van mama’s collega, en Noor ga ik de ‘boomtent’ uittesten. De kleinsten krijgen even een voetje en hup, iedereen belandt vlotjes in de tent. Een tentje midden in de natuur. Het tentdak is net 1 groot muskietennet. Je kan alles goed zien. De bomen rondom, de vogels, … Geweldig leuk! In het midden van de tent zit een gat, een soort ‘onderkantdeur’. Ook vooraan kan je de tent openmaken.

 

20160504_ProvAnt_Zilvertenten-13
foto’s: Ian Segal

Dirk, de baas van de camping, helpt mama en haar collega om nog een tent op te hangen. Eigenlijk lukt dat best snel. Terwijl wij even tegen een balletje stampen, spannen ze de kabels strak aan. Wat een coole tent komt erbij. Oranje! Dat is Noor haar lievelingskleur. Er zijn tenten waar je met 2 personen in kan slapen en tenten voor 3 personen. De grote mensen proberen of de tent hun gewicht houdt. Ja hoor, alles verloopt volgens plan.

 

We installeren onze slaapzak en knuffel in de oranje tent. Slapen in een boomhut, die eruit ziet als een tent. Hoe cool is dat?! Gelukkig gaat het niet regenen, maar het zeil dat over de tent komt is vast wel waterdicht. Terwijl wij genoten van de go-carts en een partijtje minigolf, heeft Dirk nog een partytentje bijgezet. Superhandig, want hier konden we ons voor het slapengaan in omkleden.

Met 3 kruipen we in de tent. Ik luister nog even naar alle geluidjes uit het bos. Een luchtmatras of veldbedje heb ik hier niet nodig. Het is alsof ik in een grote hangmat lig. Een beetje wiebelen en draaien. Als zusje zich omdraait,
beweeg ik een beetje mee. Mijn ogen vallen toe… ’s Ochtends worden we gewekt door de specht vlak bij onze boomtent. Lekker hoog en droog en heerlijk geslapen. Het was een avontuur om niet snel te vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s